Waarom uitvaartondernemer worden?

Waarom uitvaartondernemer worden?

Uitvaartondernemer worden

Uitvaartondernemer: dan ben je toch alleen met verdriet bezig en met dode mensen? Waarom uitvaartondernemer worden? Als mensen niet precies weten wat het beroep van uitvaartondernemer inhoudt, denken ze bij het vak van begrafenisondernemer al gauw aan iemand die de hele dag in het zwart loopt en een flinke lading verdriet met zich meetorst. Toch zijn er jaarlijks talloze mensen die aan een opleiding uitvaartverzorger beginnen en dat is niet voor niets! Het beroep van uitvaartverzorger kan heel betekenisvol en bevredigend zijn.


Wat doet een uitvaartondernemer?


Een uitvaartondernemer helpt bij het regelen en uitvoeren van de praktische zaken bij een begrafenis of crematie. De uitvaartverzorger is bijvoorbeeld de link tussen de uitvaartlocatie en de begraafplaats. Ook kan de uitvaartondernemer de aangifte van het overlijden bij de gemeente regelen. Door de grote kennis over uitvaarten is de uitvaartondernemer een vraagbaak en een inspiratiebron voor nabestaanden. Soms weten nabestaanden heel goed wat ze willen, maar dat is niet altijd het geval. De uitvaartondernemer weet de juiste vragen te stellen en doet ideeën aan de hand voor een waardig en passend afscheid.


Is er een opleiding voor uitvaartondernemer?


Lijkt het je wat om uitvaartondernemer te worden? Om nabestaanden goed te kunnen ondersteunen en een uitvaart tot in de puntjes te regelen is de opleiding uitvaartondernemer onontbeerlijk. Volg je opleiding uitvaartverzorger bij Vonera Uitvaartopleidingen. Er zijn geen toelatingseisen. Het opleidingsniveau is een mix tussen MBO+ en HBO. De docenten van de uitvaartondernemer opleiding zijn allemaal ervaren professionals die jou de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. Zij vertellen je waarom uitvaartondernemer worden zo waardevol is en brengen je de benodigde kennis bij.


De lesstof tijdens de opleiding uitvaartverzorger bij Vonera Uitvaartopleidingen


De uitvaartondernemer opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. Je hebt verschillende theorievakken die verre van saai zijn, want de uitvaartbranche is volop in beweging. Naast de theorielessen ga je op stage en worden er verschillende excursies georganiseerd. Zo ondervind je aan den lijve wat het vak van uitvaartondernemer inhoudt. Onderwerpen die in de opleiding voor uitvaartondernemer aan bod komen, zijn ondermeer het omgaan met nabestaanden, de Wet op de Lijkbezorging, protocol, etiquette en ethiek. Veel uitvaartverzorgers zijn zelfstandig ondernemer dus ook ondernemerschap en marketing maken onderdeel uit van de opleiding voor uitvaartondernemer.


De pluspunten van een opleiding bij Vonera


De klassen bij Vonera zijn klein dus is er voldoende persoonlijke aandacht. De opleiding bestaat uit een goede balans tussen tradities van vroeger en vernieuwende ontwikkelingen. Naast de basis lesstof oefen je ook het spreken in het openbaar, krijg je les over digitalisering en social media en leer je over de mogelijkheden met betrekking tot dragers, rouwvervoer en rouwfotografie. De opleiding is heel veelzijdig en compleet. Na deze zes maanden durende opleiding ontvang je een certificaat. Dit certificaat vormt een uitstekende basis om te solliciteren in de uitvaartbranche. Je hebt met het behalen van de opleiding van Vonera bewezen dat jij er klaar voor bent om een complete uitvaart te organiseren. Bekijk ook zeker eens onze opleiding uitvaartverzorger.

Terug naar blog