Veelgestelde Vragen

Op deze dynamische pagina werken wij continu aan het actualiseren en bijhouden van veelgestelde vragen over uitvaartopleidingen. Heeft u een vraag en staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact op met één van onze collega's

Inklapbare content

Waarom kiezen voor een opleiding van Vonera?

Omdat wij geloven in jou! Wij vinden dat jij uitvaartverzorger moet worden ongeacht je achtergrond of kennis. Wij helpen je op weg, de weg naar succes! Wij zijn praktijkgericht en onze docenten zijn actief in de uitvaartbranche. Daarnaast zitten de lessen boordevol inspiratie en beleving. Je bent na het afronden van de opleiding klaar voor het echte werk.

Is iedere les op een andere locatie?

Ja, wij proberen iedere les op een andere locatie te laten plaatsvinden. Alleen zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is in de uitvaartbranche.

Wat zijn de lestijden?

De tijden zijn van 9.30 tot 16.00 uur.

Wat is de studiebelasting?

Gemiddeld 5 tot 7 uur per week exclusief lesdagen.

Wat is de duur van de opleiding?

Opleiding Uitvaartverzorger: 13 dagen verdeeld over 6 maanden

Ben ik geschikt voor het vak?

Hier kom je alleen achter door de opleiding te volgen. 9 van de 10 studenten gaan verder in de branche in de rol van uitvaartverzorger, overledeneverzorger of chauffeur. Er is voor een ieder plek in deze branche. Waar je sowieso rekening mee moet houden is je flexibiliteit(de dood laat niet op zich wachten), stressbestendigheid en empatisch vermogen. Weet je nu al dat je een van deze competenties mist? Dan is de uitvaartbranche waarschijnlijk niets voor je. Denk hier dus goed over na.

Wat zijn de toelatingscriteria?

Goed nieuws! Die zijn er niet. Je bent welkom zoals je bent, ongeacht je achtergrond. Houd rekening met een mix van MBO+ en HBO niveau.

Is de opleiding geschikt voor mannen en vrouwen?

Onze opleidingen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Wij streven naar een goede mix tijdens de lessen. Dit hangt natuurlijk wel af van de aanmeldingen.

Zijn er vakanties?

Wij proberen onze opleidingen, trainingen en cursussen om de gangbare landelijke vakanties heen te plannen. Je krijgt tijdig de data door zodat je weet waar je aan toe bent.

Is het lesmateriaal digitaal?

Al het lesmateriaal is digitaal en staat in onze eigen veilige leeromgeving.

Indien gewenst is het lesmateriaal ook afgedrukt verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding.

Krijg ik een diploma na afronden opleiding?

Je ontvangt een certificaat voor het afronden van de opleiding. Met dit document kan je solliciteren bij uitvaartondernemingen. Wil je een diploma? Dan kan je examens afleggen. Lees hier meer over examinering.

Ben ik verplicht om iedere les bij te wonen?

Nee, je bent niet verplicht om iedere les bij te wonen. Dit is je eigen verantwoording. 

De studenten die iedere les aanwezig zijn hebben een grotere kans op slagen dan de studenten die weinig aanwezig zijn. 

Is de lunch inbegrepen?

Jazeker. De lunch is inbegrepen. Onze lunch staat bekend om zijn kwaliteit. Geen standaard broodje kaas of ham maar net wat luxer! Weer een voordeeltje van Vonera.

Is er een vrijstellingsbeleid?

Er zijn geen vrijstellingen mogelijk. Iedereen is gelijk bij aanvang van een opleiding.