Wat is het salaris van een uitvaartverzorger?

Wat is het salaris van een uitvaartverzorger?

Wat is het salaris van een uitvaartverzorger?

Ambieer jij een carrière in de uitvaartbranche en wil jij graag weten hoeveel een uitvaartverzorger verdient? Het vak van uitvaartverzorger kan je zowel als zzp-er uitoefenen als in loondienst. Ben je zzp-er dan moet je zelf voor je pensioen en de benodigde verzekeringen zorgen. Je bepaalt wel zelf het tarief waarvoor je je diensten aan biedt. Een beginnende uitvaartverzorger in loondienst verdient ongeveer € 2.000 per maand. Met meer ervaring, opleiding en specialisatie kan dit salaris groeien naar een bedrag van € 3.800 per maand. Als zelfstandig uitvaartondernemer kunnen je inkomsten nog hoger zijn.


Banenkansen in de uitvaartbranche


Vaak start je je loopbaan als uitvaartverzorger en uiteindelijk kan je doorgroeien naar manager of bedrijfsleider van een uitvaartonderneming. Hierbij hoort ook een hoger salaris. De kansen op een baan in de uitvaartbranche zijn goed. Mensen kiezen steeds vaker voor een persoonlijke uitvaart en willen alles tot in de puntjes geregeld hebben. Als uitvaartondernemer kan je je specialiseren in het aanbieden van duurzame uitvaarten of het regelen van begrafenissen en crematies voor baby’s en kinderen. Heb je een uitvaartopleiding gevolgd bij Vonera dan zal het vinden van een baan als uitvaartverzorger nog makkelijker zijn.


De voordelen van een opleiding uitvaartverzorger bij Vonera


Bij Vonera bieden wij uitvaartopleidingen aan die je veel leren over werken in de uitvaartbranche. De opleiding uitvaartbegeleider bij Vonera duurt slechts 6 maanden en er is geen vooropleiding vereist. De klassen bij onze uitvaartopleiding bestaan uit maximaal 16 studenten. Wil je liever privé les? Dat is ook mogelijk met groepen van maximaal 5 studenten. Bij de opleiding uitvaartverzorger combineren we theorie en praktijk in de vorm van stages en excursies. De docenten aan onze uitvaartopleidingen hebben veel vakkennis en zijn inspirerend. Door de vakkennis die je op doet tijdens de opleiding uitvaartbegeleider heb je na de afronding hiervan een streepje voor. De kans op een hoger salaris is groter met een opleiding uitvaartverzorger van Vonera. Je hebt tenslotte meer te bieden en dat betaalt zich uit!

Terug naar blog