Uitvaart Prins Philip

Uitvaart Prins Philip

De uitvaart van Prins Philip, de hertog van Edinburgh en de echtgenoot van koningin Elizabeth II, was een gedenkwaardige gebeurtenis die miljoenen mensen over de hele wereld trof. Zijn begrafenis vond plaats op 17 april 2021 in St. George's Chapel, gelegen op het terrein van Windsor Castle, waar hij uiteindelijk werd bijgezet.

Vanwege de COVID-19-pandemie werden de gebruikelijke grootse uitvaartplannen aangepast om te voldoen aan de geldende gezondheidsrichtlijnen en veiligheidsvoorschriften. Hierdoor werd de begrafenis een intieme ceremonie met slechts 30 gasten, bestaande uit leden van de koninklijke familie en enkele naaste vrienden van Prins Philip.

De ceremonie zelf was doordrenkt van eenvoud en respect. Prins Philip's kist, bedekt met zijn persoonlijke standaard, zijn Naval Cap en een zwaard, werd door acht leden van de Royal Marines gedragen vanuit de privékapel van Windsor Castle naar St. George's Chapel. De begrafenisplechtigheid werd geleid door de deken van Windsor en bevatte enkele van Prins Philip's favoriete hymnes en muziekstukken, waaronder "Eternal Father, Strong to Save".

Na de dienst werd Prins Philip's kist bijgezet in de koninklijke grafkelder van St. George's Chapel, naast enkele van zijn voorouders en leden van de koninklijke familie. Terwijl de wereld toekeek, eerden de aanwezigen zijn leven en nalatenschap met een bescheiden, maar diep ontroerende ceremonie.

Hoewel Prins Philip's uitvaart anders was dan die van eerdere leden van de koninklijke familie, was het een passend eerbetoon aan een man die zijn leven heeft gewijd aan dienstbaarheid aan zijn land, zijn vrouw en zijn familie. Zijn nagedachtenis zal voortleven in de harten van velen, en zijn bijdragen aan het Verenigd Koninkrijk en de wereld zullen nooit worden vergeten.
Terug naar blog