Uitvaart President Ford

Uitvaart President Ford

De uitvaart van president Gerald Ford, de 38e president van de Verenigde Staten, was een gedenkwaardige gebeurtenis die het land samenbracht om eer te betuigen aan een toegewijde leider. Ford overleed op 26 december 2006 op de leeftijd van 93 jaar. Zijn uitvaart vond plaats in zijn thuisstaat Michigan en in Washington D.C., waar hij uiteindelijk werd bijgezet.

De plechtigheden begonnen met een dienst in de Grace Episcopal Church in Grand Rapids, Michigan, waar Ford werd geboren en opgroeide. Hier kregen familie, vrienden en lokale gemeenschapsleden de gelegenheid om afscheid te nemen van de voormalige president. Vervolgens werd zijn lichaam overgebracht naar Washington D.C., waar een nationale herdenkingsdienst werd gehouden in de National Cathedral.

De herdenkingsdienst in de National Cathedral was een indrukwekkende gebeurtenis, bijgewoond door huidige en voormalige Amerikaanse leiders, evenals vertegenwoordigers van landen over de hele wereld. Sprekers, waaronder president George W. Bush, loofden Ford's toewijding aan het dienen van zijn land en zijn beslissingen in tijden van crisis.

Na de herdenkingsdienst werd Ford's stoffelijk overschot naar zijn laatste rustplaats gebracht op het terrein van het Gerald R. Ford Presidential Museum in Grand Rapids, Michigan. Hier werd hij bijgezet naast zijn vrouw Betty Ford, die in 2011 overleed.

Terug naar blog