Uitvaart George H. W. Bush

Uitvaart George H. W. Bush

De uitvaart van president George H.W. Bush, de 41e president van de Verenigde Staten, was een nationale gebeurtenis die de natie samenbracht om eer te betuigen aan een toegewijde leider en staatsman. President Bush overleed op 30 november 2018 op de leeftijd van 94 jaar. Zijn uitvaartceremonie vond plaats in verschillende fasen, zowel in Texas als in Washington D.C., waar hij uiteindelijk werd bijgezet.

De plechtigheden begonnen met een eerbetoon in het Capitool in Washington D.C., waar president Bush lag opgebaard. Tijdens deze periode kregen het publiek en hooggeplaatste politici de gelegenheid om hun respect te betuigen aan de voormalige president terwijl hij lag in staat. Vervolgens werd zijn lichaam overgebracht naar de National Cathedral, waar een nationale herdenkingsdienst werd gehouden.

De herdenkingsdienst in de National Cathedral was een indrukwekkende gebeurtenis, bijgewoond door huidige en voormalige Amerikaanse leiders, evenals vertegenwoordigers van landen over de hele wereld. Sprekers, waaronder president Donald Trump, loofden president Bush's toewijding aan het dienen van zijn land en zijn sterke leiderschap in tijden van uitdaging.

Na de herdenkingsdienst werd president Bush's stoffelijk overschot teruggebracht naar Texas, waar hij werd bijgezet op het terrein van het George H.W. Bush Presidential Library and Museum in College Station. Daar werd hij herenigd met zijn vrouw Barbara Bush, die eerder dat jaar was overleden.

Terug naar blog