Hoe word ik uitvaartverzorger?

Hoe word ik uitvaartverzorger?

Hoe word ik uitvaartverzorger? Deze vraag krijgen wij regelmatig gesteld. Wij gaan je proberen antwoord te geven op deze vraag. Uitvaartverzorger is een vrij beroep. Dit wil zeggen dat iedereen mag werken in de uitvaartbranche, in dienstverband of zelfstandig. De meeste andere beroepen rond het levenseinde zijn ook vrije beroepen. Wil je werken in de uitvaartbranche dan kan je solliciteren bij uitvaartondernemingen en daar ervaring op doen. Doorgaans krijg je dan een interne opleiding of een uitvaartopleiding aangeboden bij Vonera.

Uitvaartverzorger worden

Om uitvaartverzorger te worden heb je de juiste instelling en kennis nodig. Dit is nodig om te kunnen slagen als uitvaartverzorger. De basis is je houding naar de overledene maar ook naar nabestaanden toe. Dan komt de theorie, het vak zelf, wat je later in de praktijk mag gaan toepassen. Je eigen instelling zegt ons of je geschikt zult zijn voor dit bijzondere vak. Mensen met arrogantie, eigen dunk en geen manieren zullen nooit aan de bak kunnen. Het is een vak vol empathie en klasse. Elegantie beter gezegd.

Opleiding uitvaartverzorger

Om de opleiding tot uitvaartverzorger te volgen hoef je je alleen maar aan te melden via onze website. Je kan je eenvoudig en snel inschrijven. Door je in te schrijven ben je zeker van deelname. Betaling moet natuurlijk voldaan zijn voordat je begint aan het traject. Bij Vonera krijg je de beste docenten die uit de praktijk komen, docenten met ervaring en een gouden randje.

Werken zonder diploma

Vandaag de dag kan je nog steeds werken zonder diploma. Dit is in veel branches zo. Wil je echter professioneel voor de dag komen? Uitstralen dat je de kennis en ervaring hebt? Volg dan zeker een opleiding. Het lijkt misschien veel te kosten maar is het in de praktijk niet. Je leert zo ontzettend veel dat je na verloop van tijd ongetwijfeld een flesje wijn naar ons stuurt als bedankje!

Kies voor Vonera

Kiezen voor Vonera Uitvaartopleidingen is een verstandige keuze. Je krijgt traditie met de paplepel ingegoten en weet in korte tijd de theorie in de praktijk toe te passen. Met het advies van onze docenten en de interessante lesstof ben je in no time klaar voor het echte werk; uitvaarten verzorgen. Wij beloven je dat je succes zal krijgen. Vonera wijst je de weg en is de weg!

Terug naar blog