Wat regelt een uitvaartondernemer?

Wat regelt een uitvaartondernemer?

Wat regelt een uitvaartondernemer?

De uitvaartondernemer is een rots in de branding voor de nabestaanden bij het regelen van een crematie of begrafenis. Als uitvaartverzorger ben je als dat kan onzichtbaar aanwezig en zorg je ervoor dat de uitvaart op rolletjes loopt. Ook kan je de rol van ceremoniemeester op je nemen waardoor je juist op de voorgrond staat. Een baan als uitvaartondernemer is divers, geen dag is hetzelfde. Ben je klantgericht, beschik je over goede sociale vaardigheden en een goed inlevingsvermogen? Ontdek meer over het werk van een uitvaartverzorger. Wie weet, is dit het begin van een hele nieuwe carrière.


De werkzaamheden van een uitvaartondernemer


Als iemand is overleden is de uitvaartverzorger één van de eerste mensen die een bericht krijgt van overlijden. Je stapt als onbekende het leven van nabestaanden binnen in een hele emotionele en hectische tijd. Je geeft de nabestaanden rust door ze werk uit handen te nemen, te adviseren en ze stap voor stap mee te nemen bij alles wat er geregeld moet worden bij een uitvaart. Je doet de aangifte van overlijden, bespreekt met de nabestaanden wensen met betrekking tot de uitvaartkist, de opbaarlocatie, de keuze voor een begrafenis of crematie en bepaalt samen met de nabestaanden de datum en het tijdstip van de uitvaart. Tot en met de dag van de uitvaart ben jij het vaste aanspreekpunt voor de nabestaanden.


Een goede basis met Vonera


De opleiding uitvaartondernemer van Vonera biedt je een uitstekende basis om een nieuw carrièrepad in te gaan. Tijdens deze uitvaartopleiding leer je hoe je helemaal zelfstandig een uitvaart regelt. Er komen talloze onderwerpen aan de orde. Zo kom je te weten welke uitvaartkisten er zijn en aan welke eisen deze moeten voldoen. Ook leer je van alles over rouwvervoer, de rituelen rondom begrafenissen en crematies en de regels die van toepassing zijn als iemand is overleden. De uitvaartopleiding bij Vonera is een mix van theorie en praktijk. In de praktijk leer je het vak pas echt en daarom is een stage zo belangrijk bij uitvaartopleidingen.

In de opleiding uitvaartondernemer bij Vonera bieden wij ook excursies aan. Zo hebben wij al excursies georganiseerd naar crematoria, rouwvervoerders, drukkerijen en grafkistenfabrieken. Voor de uitvaartopleidingen van Vonera is geen vooropleiding vereist. Ben je gemotiveerd en beschik je over de kwaliteiten die nodig zijn om een uitvaartondernemer te worden? Je bent van harte welkom op onze opleiding. Bekijk ook eens de opleiding uitvaartverzorger mocht daar je voorkeur naar uit gaan.