"De toetsen zijn een goede graadmeter."

Uitvaartexamens

Binnen de opleiding krijg je regelmatig toetsen. Zo weet je waar je staat en of je al klaar bent voor het echte werk. Toetsen zijn een belangrijk onderdeel van je ontwikkeling. Aan het einde van de opleiding volgen er tentamens waar je een voldoende voor moet halen wil je slagen voor je opleiding. Met het certificaat of diploma op zak ben je klaar om aan het werk te gaan als uitvaartverzorger. 

Voor deelname aan de tentamens zijn geen eisen verbonden. Mocht er sprake zijn van overmacht waardoor je niet mag of kan deelnemen aan de tentamens, dan is het mogelijk om een verzoek in te dienen om het tentamen op een ander moment te doen. Bij de beoordeling van de tentamens worden uitvaartexperts ingezet als beoordelaar. 

Inhoud Tentamens

De inhoud van de tentamens is natuurlijk gebaseerd op de gegeven lesstof. Het is dus van belang aanwezig te zijn bij de lessen om voldoende informatie te krijgen. Vóór de tentamens krijg je beknopt te horen wat je kan verwachten. Als extraatje geven de ervaren docenten tijdens lessen aan of je bepaalde informatie ook kan verwachten bij een tentamen. Achteraf zal een docent dit nooit meer aangeven. Gelieve hier dus rekening mee te houden.

 

Herkansing

Herkansing is uiteraard mogelijk bij Vonera. Indien een herkansing nodig is dan maken we met elkaar een afspraak zodat je de herkansing kan doen. Heb je vragen of opmerkingen over de tentamens dan kan je terecht bij de coördinator. 

Externe Examens

Sommige studenten willen liever elders nog examens afleggen om een extra papiertje, als een diploma, op zak te hebben. Dit mag natuurlijk, hier ben je vrij in. De tentamens van Vonera zijn uitstekend te noemen en voldoen aan alle vereisten. Wil je ook bij een ander specifiek exameninstituut examens volgen kies dan voor de Stivu of de Navu.  De kosten van deze examens zijn voor rekening van de deelnemer. Let op: externe examens zijn alleen van toepassing op de Opleiding Uitvaartverzorger en de Opleiding Uitvaartondernemer

Beste Uitvaartopleiding

Vonera is dé uitvaartopleider van Nederland. Met veel passie, inzet en empathie maken wij van jouw een goede uitvaartverzorger. Een uitvaartverzorger met kennis van zaken. Handig voor als je succes wil hebben in deze branche.

Je bent welkom zoals je bent

Wij zijn een opleidingsinstituut met een vrije toelating. Wij hebben geen toelatingseisen. Wij geloven in eigen kunnen. Heb je moeite om mee te komen met de lesstof? Dan kan je rekenen op goede begeleiding en ondersteuning.