"Stage lopen heeft me verder gebracht..."

Uitvaart Stage

Wij zijn groot voorstander van stage lopen omdat je met een stage veel kennis op doet. Deze kennis helpt je sneller op weg in de uitvaartbranche. Ervaring is tegenwoordig steeds meer van belang. Hoe jammer wij dit ook vinden omdat je iemand zonder ervaring nog kan “kneden”.

Vonera maakt je klaar voor het echte werk. Tijdens de opleiding is er ruimte voor een stage. Wij adviseren iedere student over zijn of haar stage mogelijkheden.


Wat is het voordeel van een stage?

Een stage is een zeer goede manier om het toekomstige werkveld te verkennen. Op deze manier breng je theorie in praktijk en krijg je inzicht in je eigen kwaliteiten en gebreken. Vergeet ook de moderne tijd niet. Steeds meer bedrijven willen ervaring zien op een cv. Het uitvaartvak is 40% theorie en 60% praktijk. De stage is dus een uitgelezen kans om te proeven en te ervaren hoe het in de praktijk gaat. Je opgedane kennis pas je toe tijdens een stage. 

Goed voor je toekomst

Uit ervaring blijkt dat een stage de beste stap is naar een baan, al dan niet voor onbepaalde tijd. Werkgevers vinden het belangrijk dat je de opgedane kennis in een klaslokaal weet toe te passen naar de praktijk in een beroepsmatige omgeving. In de beroepsmatige omgeving kan je laten zien wat je in je mars hebt en dat je goed hebt opgelet tijdens de lessen van de Opleiding Uitvaartverzorger van Vonera. 

Inzicht

Wat wij het meeste horen van onze studenten is het onvoldoende inzicht dat er is in eigen kunnen. Studenten die stage hebben gelopen hebben een beeld gekregen van waar zij staan in hun ontwikkeling. Zo kunnen ze zichzelf verbeteren en aanvullen zodat er een goede professionele basis ontstaat. Aan zelfvertrouwen is er dan ook geen gebrek meer.