Omdat wij geloven in jou! Wij vinden dat jij uitvaartverzorger moet worden ongeacht je achtergrond of kennis. Wij helpen je op weg, de weg naar succes! Wij zijn praktijkgericht en onze docenten zijn actief in de uitvaartbranche. Daarnaast zitten de lessen boordevol inspiratie en beleving. Je bent na het afronden van de opleiding klaar voor het echte werk.
Ja, wij proberen iedere les op een andere locatie te laten plaatsvinden. Alleen zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is in de uitvaartbranche.
De tijden zijn van 9.30 tot 16.00 uur.
Gemiddeld 5 tot 7 uur per week exclusief lesdagen.

Opleiding Uitvaartverzorger: 13 dagen verdeeld over 6 maanden

Hier kom je alleen achter door de opleiding te volgen. 9 van de 10 studenten gaan verder in de branche in de rol van uitvaartverzorger, overledeneverzorger of chauffeur. Er is voor een ieder plek in deze branche. Waar je sowieso rekening mee moet houden is je flexibiliteit(de dood laat niet op zich wachten), stressbestendigheid en empatisch vermogen. Weet je nu al dat je een van deze competenties mist? Dan is de uitvaartbranche waarschijnlijk niets voor je. Denk hier dus goed over na.
Goed nieuws! Die zijn er niet. Je bent welkom zoals je bent, ongeacht je achtergrond. Houd rekening met een mix van MBO+ en HBO niveau.
Onze opleidingen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Wij streven naar een goede mix tijdens de lessen. Dit hangt natuurlijk wel af van de aanmeldingen.
Wij proberen onze opleidingen, trainingen en cursussen om de gangbare landelijke vakanties heen te plannen. Je krijgt tijdig de data door zodat je weet waar je aan toe bent.

Al het lesmateriaal is digitaal en staat in onze eigen veilige leeromgeving.

Indien gewenst is het lesmateriaal ook afgedrukt verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding.

Je ontvangt een certificaat voor het afronden van de opleiding. Met dit document kan je solliciteren bij uitvaartondernemingen. Wil je een diploma? Dan kan je examens afleggen. Lees hier meer over examinering.

Nee, je bent niet verplicht om iedere les bij te wonen. Dit is je eigen verantwoording. 

De studenten die iedere les aanwezig zijn hebben een grotere kans op slagen dan de studenten die weinig aanwezig zijn. 

Jazeker. De lunch is inbegrepen. Onze lunch staat bekend om zijn kwaliteit. Geen standaard broodje kaas of ham maar net wat luxer! Weer een voordeeltje van Vonera.
Nee, die is er niet. Echter stellen wij het wel op prijs als je netjes gekleed verschijnt tijdens de lesdagen. Kom gekleed zoals je ook gekleed zou gaan naar een uitvaart is ons motto.
Er zijn geen vrijstellingen mogelijk. Iedereen is gelijk bij aanvang van een opleiding.